Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Pannkakor med skagenröra

25 maj, 2022 
AvLine Heidi Nielsen
Recept på pannkakor med skagenröra
Pannkakor med sylt och grädde i all ära men nu är det dags för något nytt – toppa pannkakorna med hemgjord skagenröra för en extra lyxig lunch!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Pannkakor med skagenröra

Lite skagen på pannkakorna och du har plötsligt en lyxig lunch!

Lyxa till det med skagenröra på pannkakorna

4 portioner

Du behöver:

2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
2 ägg
2 ½ dl mjölk
1 ½ msk olivolja
Smör, till stekning
100 g färsk spenat
150 g räkor
Groddar

Skagenröra:

250 g skalade räkor
1/3 fänkålshuvud
½ citron
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
½ msk riven pepparrot
1 msk hackad dill
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och salt. Rör ihop ägg, mjölk och olja och vispa ner det i mjölet lite i taget. Låt smeten svälla kallt i 20 minuter, och tillsätt eventuellt mer mjölk beroende på konsistens.
  2. Stek gyllene pannkakor några minuter på varje sida i lite smör i en panna tills all smet är slut.
  3. Skagenröra: Hyvla fänkål i tunna strimlor, hacka dem. Hacka räkorna och blanda med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, pepparrot och dill. Smaksätt med eventuellt mer citronsaft, dill, peppar och salt.
  4. Toppa pannkakorna med spenat, klicka på skagen, toppa med ännu mer räkor och groddar.

Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons