Pannkakor med skagenröra

Recept på pannkakor med skagenröra

Betina Hastoft
Pannkakor med sylt och grädde i all ära men nu är det dags för något nytt – toppa pannkakorna med hemgjord skagenröra för en extra lyxig lunch!
25 maj, 2022
3 matiga våfflor
1:25

Efter reklamen: 3 matiga våfflor

(1:25)

Slå på ljud

Pannkakor med skagenröra

Lite skagen på pannkakorna och du har plötsligt en lyxig lunch!

Lyxa till det med skagenröra på pannkakorna
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
2 ägg
2 ½ dl mjölk
1 ½ msk olivolja
Smör, till stekning
100 g färsk spenat
150 g räkor
Groddar

Skagenröra:

250 g skalade räkor
1/3 fänkålshuvud
½ citron
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
½ msk riven pepparrot
1 msk hackad dill
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och salt. Rör ihop ägg, mjölk och olja och vispa ner det i mjölet lite i taget. Låt smeten svälla kallt i 20 minuter, och tillsätt eventuellt mer mjölk beroende på konsistens.
  2. Stek gyllene pannkakor några minuter på varje sida i lite smör i en panna tills all smet är slut.
  3. Skagenröra: Hyvla fänkål i tunna strimlor, hacka dem. Hacka räkorna och blanda med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, pepparrot och dill. Smaksätt med eventuellt mer citronsaft, dill, peppar och salt.
  4. Toppa pannkakorna med spenat, klicka på skagen, toppa med ännu mer räkor och groddar.

Foto: Betina Hastoft