Pannacotta med havtorn och Baileys

Pannacotta med havtorn och Baileys.

Variera den klassiska pannacottan med havtorn och Baileys. Gräddigt och gott med superbärets nyttiga vitaminer på köpet. Receptet är framtaget av Fredrik Nylén från "Hela Sverige Bakar".
09 oktober, 2015

Receptet räcker till 4­‐6 portioner.

Baileyspannacotta:

1 dl grädde

1 dl Baileys Original Irish Cream

2 msk socker

1 gelatinblad

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.

2. Värm grädde, socker och Baileys i en kastrull, ta av från värmen efter första bubblan.

3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i gräddblandningen tills det är helt upplöst. Häll upp i väl rengjorda burkar och ställ i kylen i ca 30 minuter tills det stelnat lite.

Havtornspannacotta:

1 dl grädde

1 dl havtornsbär

0,5 dl socker

1 gelatinblad

Gör så här:

1. Mosa bären och blanda med grädde och socker. Koka upp och sila av vätskan. Lös upp gelatinbladet i blandningen.

2. Fyll glasen lite i taget och låt stelna i kylen mellan varven. Färdigt!

Pannacotta med havtorn och Baileys.

Pannacotta med havtorn och Baileys.

Pannacotta med havtorn och Baileys.

Pannacotta med havtorn och Baileys.