Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pannacotta med Ahlgrens bilar

01 jun, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Pannacotta med Ahlgrens bilar – på två ingredienser.
Pannacotta är en populär efterrätt. Har du testat att göra den med Ahlgrens bilar? Eftersom bilarna innehåller gelatin behöver du bara tillsätta grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den här efterrätten är en riktig klassiker som fungerar lika bra till barnen som till de vuxna. Den är väldigt enkel att göra och kräver bara två ingredienser. Däremot behöver du göra i ordning den i god tid innan servering eftersom de olika lagerna behöver tid på sig att stelna.

Tips! Förstärk färgerna med hjälp av rosa och grön karamellfärg.

Pannacotta med Ahlgrens bilar:

Portioner: 4 st

Tid: 5-10 minuter, inkl. stelning: cirka 6 timmar

Du behöver:

25 rosa Ahlgrens bilar

25 vita Ahlgrens bilar

25 gröna Ahlgrens bilar

6 dl grädde

Gör så här:

  1. Koka samman första färgen med 2 dl grädde.
  2. När bilarna och grädden har smält samman häller du i smeten i ett glas.
  3. Låt glaset stå i kylen och svalna (tar cirka 2 timmar).
  4. Upprepa proceduren med resterande bilar tills du har tre olika lager.
  5. Förvara i kylen och servera gärna med någon topping, till exempel Ahlgrens bilar, färska jordgubbar eller krossad Daim.
Garnera pannacottan med färska jordgubbar. Foto: IBL
Garnera pannacottan med färska jordgubbar. Foto: IBL

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons