Pankopanerade shiitakebiffar

Pankopanerade shiitakebiffar.

Matiga biffar med shiitakesvamp. Pensla biffarna med äggsmet och vänd dem i panko innan du steker dem i en panna. Servera med sallad och kall sås.
05 oktober, 2017

Att shiitake klassas som superfood är nog en överraskning för de flesta av oss, men faktum är att denna lilla svamp innehåller upp emot 50 nyttiga enzymer!

4 personer

Du behöver:

1 msk olja

1 purjolök, fint hackad

300 g shiitakesvamp i bitar

salt, svartpeppar

1 knippe/kruka dill, hackad

1 msk smör

3 msk vetemjöl

1 dl sojamjölk

1 dl stark, riven ost

2 ägg, lätt vispade

1 dl panko (asiatiskt ströbröd)

1 msk olja

Gör så här:

Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och svamp i ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och dill.

Smält smöret i en liten kastrull. Strö över mjölet. Vispa ihop. Tillsätt sojamjölken. Vispa tills det tjocknat. Rör ner ost, svampblandning och dill. Häll över i en skål och ställ i kyl ca 1 timme.

Forma till biffar. Pensla på eller doppa ner biffarna i äggsmeten. Vänd dem i panko (lättast om du häller ut pankon på tallrik). Tryck till lite med handen så att ströbrödet fastnar ordentligt. Fräs på båda sidor i ca 10 minuter.

Servera med en rejäl sallad och eventuellt en kall sås.

Pankopanerade shiitakebiffar.

Pankopanerade shiitakebiffar.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: