Pankogratinerade blåmusslor

Recept på pankogratinerade blåmusslor

Columbus Leth
Pankogratinerade blåmusslor är rätten som har allt – den är krispig, smörig, salt och med en tydlig smak av havet.
09 augusti, 2021
TV: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon
1:00

Efter reklamen: TV: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

(1:00)

Pankogratinerade blåmusslor

Salta musslor med krispigt täcke, smält ost och pigg dill, supergott!

Bjud på pankogratinerade blåmusslor
Columbus Leth

4 förrättsportioner

Du behöver:

750 g blåmusslor
1 schalottenlök olja, till stekning
1 knippe dill
1 ½ dl vitt vin
50 g smör
1 ½ dl panko
100 g parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på grill. Kassera alla öppna eller skadade musslor. Skölj dem noga. Skala och hacka löken och stek i olja tillsammans med dillstjälkar (spara vipporna till senare) i en stor gryta. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt musslorna och låt dem ånga med i 2 minuter under lock tills de har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnar sig. Öppna musslorna helt och lägg upp dem på ett fat.
  2. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt, tillsätt panko och finhackad dill (spara lite till servering) och rör om. Fördela blandningen över musslorna.
  3. Riv över ost och gratinera under grillelementet i ugnen tills osten smält. Dekorera med dill och servera genast.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

1:15

Efter reklamen: TV: Popcornsallad – Så gör du den trendiga maträtten

(1:15)

Missa inte

Fräsch och lätt sallad med kräftor och krämig avokado

En sallad med klassiska svenska smaker!

3 lyxiga och lättlagade skaldjursrecept

Finstämda smaker med en asiatisk touch!

Gratinerade musslor med örtsmör

Unna dig något riktigt gott!