Paloma med koriander

  • AvRedaktionen
Paloma med koriander.
Paloma är en populär drink från Mexiko med tequila, grapefrukt och lime. Genom att låta korianderfrön dra i tequilan får den en härlig citruston.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

1 person

Du behöver:

4 cl koriandertequila

¾ dl färskpressad blodgrapejuice

2 msk limesaft

2 msk agavesirap

mineralvatten

Till dekoration:

skivad blodgrape

Koriandertequila:

2 ½ dl ljus tequila

1 msk korianderfrön

Gör så här:

Krossa korianderfröna lätt, lägg dem i en glasburk och fyll på med tequila. Sätt på ett lock och låt dra i ett dygn. Sila blandningen.

Häll koriandertequila, blod grapejuice, limesaft och agavesirap i en shaker och skaka om ordentligt. Fyll upp ett glas med is och lägg ner blodgrapeskivor. Häll upp drinken i glaset och fyll upp med mineralvatten.

Paloma med koriander.
Paloma med koriander.

Recept & styling: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!