Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Paj med chili och racletteost

10 aug, 2017
AvRedaktionen
Paj med chili och racletteost.
En paj med lite sting i som gifter sig fint med kräftorna. Kan förberedas dagen innan. Hittar du inte racletteost kan du använda någon annan riven ost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8–10 personer

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör, kylskåpskallt

1–2 msk vatten

Fyllning:

1 röd chili

3 ägg

2 dl grädde

1 ½ – 2 dl riven ost, gärna raclette

1 krm salt

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Kavla ut degen eller tryck ut den direkt i formen, nagga degen och ställ formen kallt i minst 10 minuter. Värm ugnen till 225°.

Grädda pajskalet mitt i ugnen 5–8 minuter, tills det börjar få färg. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 200°.

Kärna ur och hacka chilin. Vispa ihop ägg och grädde, rör ner ost och chili.

Häll fyllningen i pajskalet och använd en slickepott för att fördela ost och chili jämnt. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 35 minuter, tills den stelnat och fått fin färg. Låt svalna.

Paj med chili och racletteost.
Paj med chili och racletteost.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons