Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Oxfilésallad med kantareller

17 feb, 2014
AvRedaktionen
Oxfilésallad med kantareller.
En snabb och enkel gourmeträtt som kan få även den mest kräsna middagsgäst på fall! Receptet kommer från boken "Örtamat" av Monika Ahlberg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g oxfilé

1 liten röd lök

3 msk färsk gräslök (finhackad)

1 msk färsk citrontimjan (finhackad)

1/2 msk färsk rosmarin (finhackad)

1 ask rucolasallad, 80 g

1 ask machésallad, 80 g

1 ask pärltomater

1/2–1 dl olivolja

2 msk smör

400 g kantareller (eller annan svamp)

Gör så här:

Frys oxfilén i cirka 20 minuter. Finhacka rödlöken och örterna. Blanda i en skål och ställ åt sidan. Fördela rucolasallad, machésallad och tomater på 4 tallrikar. Skär oxfilén i tunna skivor och sedan ett par gånger på tvären. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet hastigt ett par minuter. Lägg ner ört- och lökblandningen och rör om. Hetta upp smöret i en panna. Stek kantarellerna. Smaka av med salt och peppar. Fördela köttet, svampen och örtröran över salladen på tallrikarna och servera.

Oxfilésallad med kantareller.
Oxfilésallad med kantareller.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons