Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Köftekryddad ostronskivling i libabröd med paprikaröra

20 sep, 2017
AvRedaktionen
Köftekryddad ostronskivling i libabröd med paprikaröra.
Köfte är ett samlingsnamn för turkiska färsrätter, men det är också namnet på en krydda som passar fint ihop med ostronskivling. Servera i libabröd med paprikaröra.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

600 g ostronskivling

2 vitlöksklyftor

2 tsk köftekrydda

3 dl kokta kikärter

4 msk hackad persilja

150 g fetaost

250 g paprikaröra, muhamarra

80 g småbladig sallad

4 libabröd

salt och olivolja

Gör så här:

1. Rensa svampen och riv den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.

2. Stek svampen i en stekpanna utan fett tills lite av vattnet försvinner. Tillsätt olja, vitlök och köftekrydda och stek 5-10 minuter tills svampen mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kikärter och låt allt bli varmt. Krydda med salt och vänd ner persiljan

3. Lägg sallad och svamp på brödet och toppa med paprikaröra. Smula över fetaost.

Köftekryddad ostronskivling i libabröd med paprikaröra.
Köftekryddad ostronskivling i libabröd med paprikaröra.

Foto och recept: Sevan

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons