Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Ostronets dag – kombinera ostron med gin!

06 sep, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Ostron äts ofta tillsammans med en torr champagne, men kanske är det nu du ska testa den nya härlig bittersalta kombinationen ostron och gin. En ny smaksensation på gång!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ostron – knappast någon annan maträtt andas så mycket lyx samtidigt som den delar befolkningen tvärt av i hängivna ostronätare och de som verkligen inte äter ostron.

Den 8 september är det ostronets dag och vad kan väl passa bättre än att – om du älskar ostron – helt förgås i de salta smakerna. Och om du inte har testat att äta ostron tidigare kan det här vara den perfekta dagen att bli av med ostronoskulden.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Du väljer själv hur du avnjuter ditt ostron, vissa riktiga hardcore-ätare bänder bara upp skalet och slukar ostronet som det är, au naturelle, medan andra kryddar med chili, vinäger eller vitlök.

Ostron – ett potent afrodisiakum?

Ger ostron då en boost för sexlivet? Nja, om man frågar vetenskapen, så tyvärr nej. Förutom att ostron innehåller ämnen som behövs för spermaproduktionen och att själva ostronet rent visuellt kan påminna om det kvinnliga könsorganet så finns inga tecken på att ostron kan påverka sexlusten. Snarare är det nog snarare tillfället, och kanske champagnen, som gör oss lite extra sugna.

Drycker att dricka till ostron

Ostron och gin.
Ostron och gin – en bittersalt kombination.

När det gäller dryck och ostron förknippar nog de flesta ostron med champagne som naturligtvis lyfter lyxkänslan ytterligare. En ny kombination som nu presenteras av den franska ginföretaget Citadelle är just ostron och gin. Ostronets sälta, syran från en citron och bitterheten från ginen är enligt dem en svårslagen smakkombination.

Fyra sätt att kombinera ostron med gin

  • Toppa ditt ostron med en droppe gin istället för en vinägrett. Enkelt och gott!
  • Kombinera ostron med citron tillsammans med en Gin och tonic. Tillsammans skapar det en perfekt kombination av citrus, sälta och bitterhet – tillsammans lyfter smakerna varandra.
  • Kombinera ostron med vinäger tillsammans med en Gin och tonic. Magiskt med syra, sälta, citrus och bitterhet. Smakerna lyfter och kompletterar varandra.
  • Häll 4,5 cl gin och 4,5 cl torr vermouth i en shaker tillsammans med isbitar. Skaka lätt. Öppna och svälj ostronet. Spara skalen och häll ner martinin i skalet. Pressa lite citron över och drick den som en shot. Skål!

Foto: TT, Citadelle

Läs mer:

9 livsmedel som kan boosta din sexlust

Enklaste sättet att öppna ostron

 

Annons