Ostkaka med rårörda bär och grädde

  • AvCassandra Lindblom
Krämigt god ostkaka. Smakar bäst att servera nygräddad tillsammans med rårörda bär och grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Ostkaka med rårörda bär och grädde.
Ostkaka med rårörda bär och grädde.

Recept för 4–6 portioner

Du behöver:

180 g ägg (ca 3st)

45 g strösocker (ca 3 msk)

250 g keso

25 g vetemjöl (ca 3 msk)

150 g vispgrädde (1 1⁄2 dl)

1⁄2 dl grovhackad mandel

Servering:

Rårörda bär

strösocker

vispad grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj portionsformarna. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.

Rör ner keso, mjöl, grädde och mandel.

Häll blandningen till två tredjedelar i formarna och ställ in i ugnen.

Grädda dem gyllene, mitt i ugnen, i ca 30 minuter.

Rör färska eller tinade bär med några matskedar socker, efter smak.

Servera ostkakan ljummen med bären och lättvispad grädde.