Vitmögelost med granatäpplesirap

Vitmögelost med granatäpplesirap.

Neufchâtel är en hjärtformad vitmögelost, men du kan även använda annan favoritost. Sirapen kan du göra tidigare på dagen och låta stå i rumstemperatur och värma försiktigt före servering.
13 februari, 2014

2–4 portioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

1 Neufchâtel (hjärtformad vitmögelost)

1 dl granatäppeldryck

1 dl strösocker

1/4 granatäpple

Gör så här:

Häll juicen och sockret i en kastrull och låt det koka utan lock i ca 8–10 minuter till en simmig lag. Kläm i kärnorna från granatäpplet. Låt svalna 5 minuter innan du skedar lite över osten.

Vitmögelost med granatäpplesirap.

Vitmögelost med granatäpplesirap.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson