Vitmögelost med granatäpplesirap

  • AvRedaktionen
Vitmögelost med granatäpplesirap.
Neufchâtel är en hjärtformad vitmögelost, men du kan även använda annan favoritost. Sirapen kan du göra tidigare på dagen och låta stå i rumstemperatur och värma försiktigt före servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

2–4 portioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

1 Neufchâtel (hjärtformad vitmögelost)

1 dl granatäppeldryck

1 dl strösocker

1/4 granatäpple

Gör så här:

Häll juicen och sockret i en kastrull och låt det koka utan lock i ca 8–10 minuter till en simmig lag. Kläm i kärnorna från granatäpplet. Låt svalna 5 minuter innan du skedar lite över osten.

Vitmögelost med granatäpplesirap.
Vitmögelost med granatäpplesirap.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent: Kerstin Danielsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!