Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Ost istället för kött – McDonald’s lanserar Crispy Cheese

25 nov, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
McDonald's nya vegetariska alternativ Crispy Cheese
Nu kommer McDonald's svar på konkurrenternas hamburgare där man bytt ut nötköttet mot ost. Deras nyhet heter Crispy Cheese och hamburgaren McSelection Tasty Crispy Cheese är en riktig godbit enligt smakpanelen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Konkurrenterna har haft sina hamburgare med ost istället för kött ett tag nu, och det var ju inte utan att man undrade när hamburgerjätten McDonald’s skulle haka på osttrenden. Svaret är att de har gjort det nu.

Från och med den 26 november finns Crispy Cheese som ett proteinalternativ på alla McDonald’s-restauranger i Sverige och först ut som ostalternativ är McSelection Tasty. Osten kommer också att finnas som valmöjlighet i Donken Deals där du själv väljer protein till din burgare.

– Äntligen kan vi lägga till Crispy Cheese i vår burgarfamilj! Det är viktigt för oss att alla ska kunna njuta av goda burgare tillsammans och därför känns det roligt att vi genom vårt samarbete med Arla kan bredda vårt vegetariska sortiment ytterligare med en nordisk ost som är helt unik för oss. Vi tror att det kommer att bli en riktig succé bland våra gäster, säger Nina Remöy, ansvarig för Food Team på McDonald’s Sverige i ett pressmeddelande.

Annons

50 procent hamburgare utan nötkött

Att kunna erbjuda ost istället för kött går helt i linje med McDonald’s arbete mot att minst hälften av alla burgare som säljs ska ha ett annat protein än nötkött under 2020. Man är redan nära målet, i dag är cirka 42 procent av hamburgarna vegetariska eller med fisk eller kyckling. Tanken är alltså att osten ska hjälpa till med de sista procenten.

– I det här samarbetet har vi lyckats skapa en nordisk ost som både har den goda smaken och den unika konsistensen man förväntar sig av den här typen av ost. Osten görs på mjölk som kommer från våra Arlagårdar och vi är stolta över att nu få servera Crispy Cheese till alla McDonald’s gäster i Sverige, säger Inger Myresten, marknadschef på Arla Sverige i pressmeddelandet.

Så smakar McSelection Tasty Crispy Cheese

Du som har ätit en Tasty-burgare förut kommer att känna igen dig. Även den här burgaren är fylld med sallad, tomat, rödlök och Tasty-sås och brödet är mjukt och gott och känns lite lyxigare än till exempel ett BigMac-bröd.

Annons

Det är inte en halloumiost som gömmer sig mellan bröden, utan en lagrad ost som tillverkas i Danmark och som har en konsistens som påminner om halloumi. Däremot känns den inte lika salt, men trots det smakrik.

Flera andra liknande ostburgare bjuder på en på tok för tjock och salt ostpuck som fullständigt tar över, så inte här. Ostskivan är precis lagom tjock och lätt friterad vilket gör hamburgaren till ett fräscht och gott alternativ till biffvarianten.

 

Läs mer: 

Veganskt julbord? 3 goda recept

Den vegetariska maten som innehåller mer järn än kött

Annons