Örtsuffléomelett
- AvSofie Nyblin
Rätt kryddad är omelett hur gott som helst! Den här varianten påminner om en sufflé och är smaksatt med örter och smakrik ost. Servera med en sallad.
1 person
Tid: 10 minuter
Du behöver:
3 ägg (separerade vitor och gulor)
persilja, dill, körvel, dragon (hackat, 1 msk av varje)
1 dl ost, t ex cheddar eller grevé (riven)
salt och svartpeppar
15 g smör
1 näve salladsblad
Gör så här:
Vispa äggulorna och örtkryddorna med 1 msk iskallt vatten i en stor bunke, och krydda. Blanda i den rivna osten. Vipa äggvitorna till hårt skum och vänd försktigt ner i äggulesmeten. Hetta upp smöret i en stekpanna med nonstick- beläggning tills det börjar fräsa, häll i äggblandningen. Stek på medelvärme tills den börjar bli fast, vik över och servera med sallad.