Örtkryddat lamm med kryddig yoghurt

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
spiced yoghurt and herb lamb

Örtkryddat lamm med kryddig yoghurt

8 personer

Tid: 30 minuter + 1 timme marinering

Grillat lamm är alltid en hit.

2 1/2 dl grekisk eller turkisk yoghurt

1 näve koriander (hackad, även stjälkarna)

2 vitlöksklyftor (skalade och hackade)

4 gröna chilifrukter (urkärnade och hackade)

2 cm ingefära (skalad och hackad)

2 tsk spiskummin

1 tsk torkad koriander

1 tsk gurkmeja

salt

1 kg lammfiléer

2 tomater (hackade)

1 näve mynta (hackad)

1/2 gul lök (skalad och fint skivad)

peppar

till servering:

8 chapatibröd (indiskt bröd) eller platta pitabröd

turkisk eller grekisk yoghurt

Lägg yoghurt, koriander, vitlök, chili, ingefära, spiskummin och koriander i en matberedare och mixa tills det blir slätt. Rör ner gurkmeja och 1 tsk salt. Lägg lammet i en skål och häll över yoghurten. Låt marinera i 1 timme. Grilla i cirka 10 minuter tills lammet får färg, men inte bränns. Låt vila i 5 minuter. Blanda tomater, mynta och lök, salta och peppra. Skär lammet i bitar och servera med tomatsallad, bröd och extra yoghurt.