Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Örtig dillsill med krämigt ägg

24 feb, 2023 
AvLouisa Lorang
AvEva Boström
Recept på örtig dillsill med krämigt ägg
Örtig dillsill med krämigt ägg är den perfekta kombinationen av två av påskens måsten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Enkel påsktårta med hallonmousse och kokosBrand logo
Enkel påsktårta med hallonmousse och kokos

Örtig dillsill med krämigt ägg

Sill i krämig dillröra, supergott! Serveras med fördel på en skiva rågbröd.

Örtig dillsill med krämigt ägg är som gjort för att bli påskbufféns stjärna

6 portioner

Annons

Du behöver:

6 st 5-minuters sillar

Topping:

3 ägg
6 rädisor
2 nävar dill

Dillkräm:

½ knippe dill
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 tsk torkad dill
Salt och nymald peppar

Till servering:

6 skivor rågbröd (eller knäcke)

Gör så här:

  1. Topping: Koka äggen lite mer än löskokta, i en kastrull med kokande vatten i 6 ½ minut. Skölj med kallt vatten, skala och halvera. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor. Skölj och plocka dillen och lägg den och rädisorna i isvatten.
  2. Dillkräm: Skölj dillen och hacka fint. Rör samman crème fraiche, dill, senap och citronsaft i en skål. Smaka av med torkad dill, salt och peppar. Låt sillen rinna av, skär munsbitar och vänd ner dem i krämen. Smaka av.
  3. Servering: Låt rädisor och dill rinna av. Lägg sill på bröden och toppa med krämiga ägg och garnera med rädisor och dill.

Foto: Columbus Leth, Lisa Björner

Annons