Oreganosås
Supergod till ugnsgrillad kyckling. Oregano kan också bytas ut mot färsk eller torkad dragon.
4 portioner
Du behöver:
1 schalottenlök
1 msk smör till stekning
1 dl vitt vin
2 dl kraftig kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
1 ½ msk färsk eller torkad oregano
Salt och svartpeppar
Ev lite majsstärkelse, typ Maizena
Gör så här:
- Hacka löken fint. Stek i smör i en stekpanna i 3 minuter, utan att löken tar färg.
- Tillsätt vin och låt skumma upp och sedan koka in. Häll på buljong och grädde och låt koka ner till ca 3 dl vätska.
- Smaka av såsen med massor av färsk eller torkad oregano, salt och peppar. Red eventuellt såsen till önskad tjocklek med Maizena utrörd i lite kallt vatten.
- Servera såsen till grillad kyckling, gärna med potatis till.
Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft