Så gör du oreganosås

Recept på oreganosås

Betina Hastoft
Visst är denna oreganosås fantastiskt god till just kyckling men testa gärna att äta den med en grillad köttbit!
01 september, 2021
TV: Se våra bästa tips på såser och röror till grillat
1:11

Efter reklamen: TV: Se våra bästa tips på såser och röror till grillat

(1:11)

Oreganosås

Supergod till ugnsgrillad kyckling. Oregano kan också bytas ut mot färsk eller torkad dragon.

Så gör du oreganosås
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 schalottenlök
1 msk smör till stekning
1 dl vitt vin
2 dl kraftig kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
1 ½ msk färsk eller torkad oregano
Salt och svartpeppar
Ev lite majsstärkelse, typ Maizena

Gör så här:

  1. Hacka löken fint. Stek i smör i en stekpanna i 3 minuter, utan att löken tar färg.
  2. Tillsätt vin och låt skumma upp och sedan koka in. Häll på buljong och grädde och låt koka ner till ca 3 dl vätska.
  3. Smaka av såsen med massor av färsk eller torkad oregano, salt och peppar. Red eventuellt såsen till önskad tjocklek med Maizena utrörd i lite kallt vatten.
  4. Servera såsen till grillad kyckling, gärna med potatis till.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft

TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat
1:16

Efter reklamen: TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat

(1:16)

Missa inte

Färskost med egen smaksättning

Uppskattat, snyggt och enkelt tillbehör.

Olika sätt att grilla kyckling på – både enkelt och gott

Hur grillar du kyckling?

Tomat- och brödsallad med färska örter

Kombinera ugnstorkade och färska tomater.