Krämig orecchiettepasta med gorgonzola

Krämig orecchiettepasta med gorgonzola.

Den krämiga ostsåsen lägger sig perfekt i den skålformade pastan, en favoritkombination! Toppa med nymald svartpeppar och olivolja.
28 januari, 2017

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

500 g orecchiettepasta

150 g krämig gorgonzola

1 dl vitt vin

1 1/2 dl grädde

salt

svartpeppar

jungfruolivolja

Gör så här:

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan när den är al dente.

Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt osten, vinet, grädden och en nypa salt. Blanda så osten smälter lite.

Toppa med nymald svartpeppar och ringla över jungfruolivolja.

Krämig orecchiettepasta med gorgonzola.

Krämig orecchiettepasta med gorgonzola.

Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna