Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krämig orecchiettepasta med gorgonzola

28 jan, 2017
AvRedaktionen
Krämig orecchiettepasta med gorgonzola.
Den krämiga ostsåsen lägger sig perfekt i den skålformade pastan, en favoritkombination! Toppa med nymald svartpeppar och olivolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

500 g orecchiettepasta

150 g krämig gorgonzola

1 dl vitt vin

1 1/2 dl grädde

salt

svartpeppar

jungfruolivolja

Gör så här:

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan när den är al dente.

Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt osten, vinet, grädden och en nypa salt. Blanda så osten smälter lite.

Toppa med nymald svartpeppar och ringla över jungfruolivolja.

Krämig orecchiettepasta med gorgonzola.
Krämig orecchiettepasta med gorgonzola.

Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons