Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Öppen omelett med lax och spenat

05 jun, 2017
AvRedaktionen
Öppen omelett med lax och spenat.
En matig och god omelett med smakrik lax och nyttig spenat. Servera omeletten öppen, gärna med en god sallad till och kanske bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 person

Tid: 20 minuter

Du behöver:

200 g norsk lax

olja till stekning

200 g fryst bladspenat

2 msk ekologisk extra virgin olivolja

2 ägg

1 krm riven muskotnöt

salt och peppar

Till servering:

sallad

bröd

Gör så här:

Skär laxen i stora tärningar. Stek dem i fett ett par minuter och lägg dem på tallriken. Tina spenaten på låg värme och krama den torr. Vänd den i olivolja och lägg den åt sidan. Vispa äggen och krydda med lite muskotnöt, salt och peppar.

Häll blandningen i stekpannan, lägg lax och spenat på omeletten och stek färdigt. Krydda med salt och servera sallad och eventuellt bröd till.

Öppen omelett med lax och spenat.
Öppen omelett med lax och spenat.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons