Öppen omelett med lax och spenat
- AvRedaktionen
En matig och god omelett med smakrik lax och nyttig spenat. Servera omeletten öppen, gärna med en god sallad till och kanske bröd.
1 person
Tid: 20 minuter
Du behöver:
200 g norsk lax
olja till stekning
200 g fryst bladspenat
2 msk ekologisk extra virgin olivolja
2 ägg
1 krm riven muskotnöt
salt och peppar
Till servering:
sallad
bröd
Gör så här:
Skär laxen i stora tärningar. Stek dem i fett ett par minuter och lägg dem på tallriken. Tina spenaten på låg värme och krama den torr. Vänd den i olivolja och lägg den åt sidan. Vispa äggen och krydda med lite muskotnöt, salt och peppar.
Häll blandningen i stekpannan, lägg lax och spenat på omeletten och stek färdigt. Krydda med salt och servera sallad och eventuellt bröd till.