Omelett med potatis och grönkål

Recept på omelett med potatis och grönkål

Betina Hastoft
Vår omelett med potatis och grönkål är mättande nog att äta till lunch eller middag. Plus i kanten att den sköter sig själv i ugnen!
24 januari, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Omelett med potatis och grönkål

Omeletten blir extra stadig och mättande med mycket grönt i.

Gör en omelett med potatis och grönkål
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

400 g potatis
1 gul lök
100 g champinjoner
75 g färsk grönkål
1 kvist bladpersilja
25 g smör till stekning
Salt och nymald peppar
8 ägg
½ dl vispgrädde
25 g parmesanost
½ tsk chiliflagor

Tillbehör:

8 skivor grovt bröd
8 skivor bresaola

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta och tärna potatisen. Koka i lättsaltat vatten 8–10 minuter, tills bitarna är nästan mjuka. Låt rinna av.
  2. Skala löken och skiva tunt. Ansa champinjonerna och halvera dem. Skölj och hacka grönkål och persilja. Fräs löken mjuk i smör i en djup stekpanna. Tillsätt potatis och champinjoner och låt steka med i 5 minuter tills de fått lite färg. Tillsätt grönkål och persilja och stek tills kålen börjar mjukna. Salta och peppra.
  3. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Salta och peppra. Häll grönsakerna i en ugnsform. Häll äggblandningen över och strö över lite chiliflagor.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills den stannat och fått fin färg. Låt stå till sig ca 5 minuter. Servera med bröd och bresaola.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft