Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Smördegspinnar med oliver och parmesan

01 aug, 2017
AvRedaktionen
Smördegspinnar med oliver och parmesan.
Smördegspinnar med oliver och parmesan toppade med sesamfrön. Naggande goda som drinktilltugg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 +  25 min

Du behöver:

400 g fryst smördeg (tinad)

mjöl (för utbakning)

100 g svarta, urkärnade oliver (finhackade)

80 g parmesanost (finriven)

1 äggula

sesamfrön

Gör så här:

Värm ugnen till 200° (175° i varmluftsugn). Klä en plåt bakplåtspapper. Rulla ut degen på mjölat bakbord och pensla ytan med äggula, fördela halva ytan med oliver och ost. Vik den andra halvan över, pensla med äggula, strö över sesamfrön och strimla i 1 1/2 cm breda remsor. Vrid remsorna till spiraler och lägg dem på bakplåten. Grädda i 20–25 min. Ta ut ur ugnen, låt svalna och servera.

Smördegspinnar med oliver och parmesan.
Smördegspinnar med oliver och parmesan.

Recept & foto: Stockfood/Nordicphotos

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons