Oemotståndlig chokladtårta med nutella

Chokladtårta med nutella

Dags för en smarrig efterrätt! Denna chokladtårta med nutella är en riktig favorit för chokladälskaren.
15 oktober, 2019

1 tårta

Grundsmet:

2 ägg

2 dl lättfil

1 ¼ dl solrosolja

3 ⅓ dl vetemjöl

3 dl strösocker

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

¾ tsk salt

1 ½ dl färskbryggt kaffe (alternativt hett vatten)

Chokladfyllning:

200 g bredbart chokladpålägg, t ex Nutella

Färskostsfrosting:

75 g mjukt smör

325 g naturell färskost

¾ dl kakao

4 dl florsocker

1 knivsudd salt

Garnering:

Hallonpulver eller ätbart bladguld

Gör kaksmeten så här:

  1. Vispa ihop ägg, lättfil och solrosolja i en skål.
  2. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan skål och sikta sedan ner i äggvispet.
  3. Brygg starkt kaffe och rör ner i smeten. Rör tills smeten är jämn och glansig.
  4. Värm ugnen till 180°.
  5. Fyll 10 muffinsformar i en muffinsplåt eller fördela smeten i tre mindre springformar, ca 18 cm i diameter. Grädda i ugnen, ca 25 minuter.

Gör chokladtårtan så här:

  1. Vispa smör och färskost med en elvisp.
  2. Tillsätt kakao, florsocker och salt. Vispa ca 5 minuter tills frostingen är luftig.
  3. Lägg en kakbotten på ett fat, bred ut ⅓ av frostingen, lägg på nästa kakbotten och bred på nästa lager frosting.
  4. Gör likadant med sista lagret och garnera med små flagor av bladguld.
Recept på chokladtårta med nutella

Chokladtårta med nutella.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Stine Christiansen

LÄS MER: 

9 vackra tårtfat med fot

Festlig jordnöts- och chokladtårta – med lagren bakade på höjd

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: