Nyttiga snickersbollar – så gör du
Det är svårt att tro att dessa snickersbollar är gjorda på nyttigheter som torkade dadlar och fikon, havregryn och jordnötssmör.
Snickersbollar
Bollarna håller sig minst en vecka i kylskåp. Du kan göra dem endast med dadlar om du vill ersätta fikonen.
34 stycken
Du behöver:
200 g mjuka, torkade dadlar
150 g torkade fikon
30 g havregryn
2 msk kakaopulver
1 nypa salt
3 msk jordnötssmör
1 dl kakaopulver att rulla bollarna i
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna. Klipp av stjälken från fikonen.
- Mixa dadlar och fikon tillsammans med havregryn, kakao och salt. Tillsätt jordnötssmör och arbeta ihop till en jämn smet.
- Rulla cirka 34 bollar av smeten och rulla dem i kakaopulvret.
- Förvara bollarna i kylskåpet tills de ska ätas.
Foto: Columbus Leth
