Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Nyttiga frukt- och nötbollar

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Nyttiga frukt- och nötbollar.
Nyttiga bollar med dadlar, cashewnötter, kokos, kakao och kokosolja som smakar precis lika gott som ”vanliga” chokladbollar, fast de är tusen gånger nyttigare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–15 st

Du behöver:

3 dl cashewnötter

10 dadlar, urkärnade

1/2 dl riven kokos

2 msk kakao

2 msk kokosolja

1 msk flytande honung

1 apelsin, rivet skal

1 msk espresso

smält choklad

2 dl riven kokos

bärpulver

torkade, krossade bär

Gör så här:

  1. Mixa cashewnötterna till ett fint kross i en matberedare.
  2. Tillsätt alla övriga ingredienser och fortsätt mixa till en kladdig smet.
  3. Rulla smeten till bollar och ställ kallt ca 30 minuter.
  4. Doppa bollarna i choklad om du vill, eller rulla dem direkt i kokos, bärpulver eller torkade, krossade bär.
Nyttiga frukt- och nötbollar.
Nyttiga frukt- och nötbollar.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons