Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Nyttiga chokladbollar utan socker och smör

04 sep, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Baka goda chokladbollar utan socker och smör – men med samma goda smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chokladbollar utan naturligt socker – hur låter det? Alldeles underbart, tycker vi! Det här är ett alternativ till chokladbollen som originellt innehåller mycket socker och smör. I stället, används keso och sötningsmedel.

Du behöver:

– 125 g keso

– ca 1/2 dl (25 g) havregryn

– 2,5 tsk, ca 10 g kakao

– 1 krm snabbkaffepulver

– 2 tsk (5 g) kokosmjöl

– 1 msk stevia strö eller sukrin

– 10 g kokos att rulla i

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Gör så här:

Använd en stavmixer för att mixa keson slät. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda ihop väl. Gör tio bollar och rulla i kokos. Ställ i kylen i 15 minuter och servera.

Receptet kommer från Tasty Health som har flera hälsosamma, nyttiga och goda recept på klassiska bakverk.

Annons