Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Banana split – som frukostmat!

18 jan, 2018
AvRedaktionen
Banana split från Pom & Flora.
Har du testat att äta den klassiska desserten banana split till frukost? Här är ett lite nyttigare recept från Pom & Floras nya kokbok "Frukost hela dagen".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Banana split från Pom & Flora.
Banana split från Pom & Flora.

”Som kafé vill man alltid erbjuda sina gäster det bästa. Mycket frukt och grönsaker har kort säsong men en frukt som man alltid kan lita på är bananen – mättande, rik på kalcium och kolhydrater. I Sverige äter vi i genomsnitt 100 bananer per person om året.”

2 portioner

Du behöver:

3 1⁄2 dl grekisk yoghurt, 10 %

1 dl kokoschips

2 bananer

2 dl chokladgranola

2 tsk lönnsirap

Gör så här:

Vispa yoghurt och kokos i en bunke. Skala bananerna och dela dem på längden och lägg dem i en djup tallrik. Lägg kokosyoghurten mellan bananhalvorna. Strö granola över och droppa lönnsirapen på bananen.

Annons

Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

"Frukost hela dagen" (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.
”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons