Banana split – som frukostmat!

Banana split från Pom & Flora.

Har du testat att äta den klassiska desserten banana split till frukost? Här är ett lite nyttigare recept från Pom & Floras nya kokbok "Frukost hela dagen".
18 januari, 2018
Banana split från Pom & Flora.

Banana split från Pom & Flora.

”Som kafé vill man alltid erbjuda sina gäster det bästa. Mycket frukt och grönsaker har kort säsong men en frukt som man alltid kan lita på är bananen – mättande, rik på kalcium och kolhydrater. I Sverige äter vi i genomsnitt 100 bananer per person om året.”

2 portioner

Du behöver:

3 1⁄2 dl grekisk yoghurt, 10 %

1 dl kokoschips

2 bananer

2 dl chokladgranola

2 tsk lönnsirap

Gör så här:

Vispa yoghurt och kokos i en bunke. Skala bananerna och dela dem på längden och lägg dem i en djup tallrik. Lägg kokosyoghurten mellan bananhalvorna. Strö granola över och droppa lönnsirapen på bananen.

Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

"Frukost hela dagen" (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.