Nyponsoppa med vaniljkvarg och dinkelcrunch
- AvRedaktionen
Nyponsoppa med glass och mandelbiskvier är en klassiker, men varför inte testa tillbehör som vaniljkvarg och dinkelcrunch istället? Gott, nyttigt och mättande.
4 port
Du behöver:
1 liter Sagolika nyponsoppa
2 dl kvarg vanilj
Dinkelcrunch:
3 dl dinkelflingor
2 dl melonkärnor
1 krm salt
2 msk smör
2 msk flytande honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till crunchen.
2. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Vänd på blandningen en gång under tiden. Låt svalna.
3. Värm soppan. Servera med en klick kvarg. Toppa med dinkelcrunch.
Recept och foto: Sagolika Fruktsoppor/Arla