Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Nyponsoppa med vaniljkvarg och dinkelcrunch

26 jan, 2016
AvRedaktionen
Nyponsoppa med rostad dinkelcrunch.
Nyponsoppa med glass och mandelbiskvier är en klassiker, men varför inte testa tillbehör som vaniljkvarg och dinkelcrunch istället? Gott, nyttigt och mättande.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Du behöver:

1 liter Sagolika nyponsoppa

2 dl kvarg vanilj

Dinkelcrunch:

3 dl dinkelflingor

2 dl melonkärnor

1 krm salt

2 msk smör

2 msk flytande honung

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till crunchen.

2. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Vänd på blandningen en gång under tiden. Låt svalna.

3. Värm soppan. Servera med en klick kvarg. Toppa med dinkelcrunch.

Nyponsoppa med rostad dinkelcrunch.
Nyponsoppa med rostad dinkelcrunch.

Recept och foto: Sagolika Fruktsoppor/Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons