Här är det nya Svenska Kocklandslaget

  • AvRedaktionen
Idag avslöjades vilka kockar och konditorer som de kommande fyra åren ska representera Sverige i Svenska Kocklandslaget.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Kocklandslaget. Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot
Kocklandslaget. Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot

Totalt 52 personer har visat intresse för medlemskap i det nya Svenska Kocklandslaget, varav 27 stycken kockar och konditorer har blivit inkallade på intervju och slutligen 11 medlemmar har valt ut enligt följande:

KOCKAR:

  • Jimmi Eriksson

    jimmigastronomi.se, Stockholm

  • Ola Wallin

    SK Mat & Människor, Göteborg

  • Andreas Printz

    Görvälns Slott, Stockholm

  • Anders Karlsson

    The Absolut Company, Stockholm

  • Daniel Haynes

    TAP room, Stockholm

  • Tommy Eriksson

    Högberga Gård, Stockholm

KONDITORER:

  • Kalle Bengtsson

    Gothia Towers, Göteborg

  • Frida Bäcke

    Vaaghals, Oslo

  • Sebastian Pettersson

    Oaxen Krog, Stockholm

  • Kasper Kleihs

    Upper House Dining, Göteborg

  • Fredrik Borgskog

    Upper House Dining, Göteborg

TEAM MANAGER

  • Fredrik Andersson,

    Gothia Towers, Göteborg

Gemensam träning och personlig utveckling

Det nya kocklandslaget kommer att påbörja sin träning under april månad och det första målet är Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018. Därefter satsar man på Culinary Olympics 2020.

– Dessa medlemmar kommer att ägna mycket tid tillsammans under de närmsta 3,5 åren med gemensam träning fem dagar i månaden i vårt träningskök ”Framtidens Kök” på Electrolux huvudkontor i Stockholm. Mellan varje gemensam träning kommer många timmar läggas på personlig utveckling, berättar Fredrik Andersson.

Laget kommer att arbeta under en plattform de kallar #vägentillbaka, som syftar till att återta sin ställning som ledande kockar och konditorer i världen.