1. Roséglögg med stjärnanis och pomerans
Vad vore julen utan glögg? Den här rosévinsvarianten blir härligt röd och smakar lika gott varm eller kall.
Till receptet >>
2. Senapsdressad vintersallad
Krispig sallad som passar bra både som tillbehör och som rätt på julbordet. Toppa med granatäppelkärnor.
Till receptet >>
3. Kycklingleverpastej
Att göra egen pastej av kycklinglever är superenkelt! Dessutom är det en perfekt present att imponera med.
Till receptet >>
4. Plommongrillat kalkonbröst med sötpotatispuré
Bra bjudmat som inte känns krånglig. Färska örter, muskot, torkad frukt och syrliga äpplen passar fint ihop!
Till receptet >>
5. Mandelmaräng med apelsingrädde och vaniljkokta fikon
Frasigt, sött, syrligt och alldeles underbart gott! Garnera med finhackade nötter och rivet apelsinskal.
Till receptet >>
6. Knäckäpplen med kokos
En riktig klassiker som ger dessertbordet ett lyft. Doppa gärna äpplena i kokos eller något annat gott.
Till receptet >>
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner