Nu finns det rosa bubblande sangria på burk

Sangria hör sommaren till, inte sant? Nu finns det dessutom en läskande, bubblande variant – serverad i praktisk burk. Perfekt när det vankas picknick!
06 juli, 2021
TV: Så här gör du drinken Pink on pink med gin
1:15

Efter reklamen: TV: Så här gör du drinken Pink on pink med gin

(1:15)

Redan förra året lanserade skaparna bakom den populära mousserande glöggen Glöet en vit bubblande sangria på flaska. Namnet på drycken är Gozy white sparkling sangria – och nu är det dags för nästa lansering att nå butikshyllorna, nämligen Gozy sparkling rosé sangria.

Gozy sparkling rosé sangria är även den en mousserande sangria, men denna gång serverad i burk i stället för flaska. Smaken beskrivs som en frisk blandning mellan yuzu, citron och rosenvatten.

– Idén om sparkling sangria tillverkad i Spanien föddes när vi såg hur cava sangria-drinken började växa i popularitet runt om i världen. Vi vill erbjuda konsumenterna denna somriga drink enkelt färdigblandad i en snygg förpackning. Drycken är fräsch och lätt och har färre kalorier än torra vita viner tack vare en aning lägre alkoholhalt, säger Anette Raunio, en av delägarna på Von Elk som ligger bakom Gozy.

Är du inte på picknick och dricker sangrian direkt från burken kan den med fördel serveras i ett glas med is, hallon och blad av mynta. Alkoholhalten är åtta procent, och en burk kostar 35 kronor.

Så gör du egen sangria

Sugen på att blanda egen sangria? Här tipsar vi om ett enkelt recept på drinken:

6 personer

Du behöver:

  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 äpple
  • 1 kanelstång
  • 1 flaska rödvin
  • 1 msk socker
  • 2 dl apelsinjuice
  • 33 cl soda
  • Is

Gör så här:

Börja med att tvätta apelsinen, citronen och äpplet, skär sedan frukten i bitar. Häll upp vinet i en tillbringare, blanda i sockret tills det löst sig och addera därefter apelsinjuicen. Avsluta med att blanda ner frukten och låt stå i kylen ett par timmar. Vid servering adderar du is och toppar med soda.

Foto: Gozy, TT

TV: Så gör du en Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer
0:43

Efter reklamen: TV: Så gör du en Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer

(0:43)

Missa inte

5 recept på sangria med rött, vitt och rosé

Salud!

3 lyxiga och annorlunda drinkar med vin

Får vi fresta med N.Y sour, vitvinsmargarita och rosa blodapelsinmimosa?

Enkla recept på rosédrinkar – 5 favoriter

Ja, tack!