Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Heta nudlar med scampi, chili och koriander

10 jan, 2017
AvRedaktionen
Heta nudlar med scampi, chili och koriander.
Den här goda grytan med nudlar, scampi, chili och koriander får oss att drömma oss bort till sydliga, chiliheta breddgrader. Häng med!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

1 burk kokosmjölk

1 tärning hönsbuljong

1 lime

1 paket bandnudlar

500 g scampistjärtar, eller vanliga räkor

3 msk neutral olja till stekning

2 vitlöksklyftor

salt

1 mango

1 röd chili

1 knippe salladslök

1 kruka färsk koriander

Gör så här:

Koka upp kokosmjölken med hönsbuljong och pressad limesaft, smaka ev av med lite salt. Lägg i nudlarna och koka lika många minuter som förpackningen anger.

Hetta upp olja i en panna och fräs scampistjärtarna med finhackad vitlök tills de får en fin, gyllene yta. Salta. Lägg scampin i karotten med nudlarna och servera med skivad mango, strimlad chili och salladslök. Toppa med färsk koriander.

Heta nudlar med scampi, chili och koriander.
Heta nudlar med scampi, chili och koriander.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons