Heta nudlar med scampi, chili och koriander
- AvRedaktionen
Den här goda grytan med nudlar, scampi, chili och koriander får oss att drömma oss bort till sydliga, chiliheta breddgrader. Häng med!
4 personer
Du behöver:
1 burk kokosmjölk
1 tärning hönsbuljong
1 lime
1 paket bandnudlar
500 g scampistjärtar, eller vanliga räkor
3 msk neutral olja till stekning
2 vitlöksklyftor
salt
1 mango
1 röd chili
1 knippe salladslök
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
Koka upp kokosmjölken med hönsbuljong och pressad limesaft, smaka ev av med lite salt. Lägg i nudlarna och koka lika många minuter som förpackningen anger.
Hetta upp olja i en panna och fräs scampistjärtarna med finhackad vitlök tills de får en fin, gyllene yta. Salta. Lägg scampin i karotten med nudlarna och servera med skivad mango, strimlad chili och salladslök. Toppa med färsk koriander.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips