Nudelsallad med marinerad fläskkarré
Kryddigt och enkelt men så välsmakande med nudlar, krispiga grönsaker och kött.
4 portioner
Du behöver:
150 g risnudlar
4 morötter
1 gurka
1 knippe salladslök
2 färska röda chilifrukter
2 nävar böngroddar
1 kruka färsk koriander
4 stjälkar färsk mynta
1 dl salta jordnötter
Marinerat kött:
400 g fläskkarré
5 cm färsk ingefära
2 msk japansk soja
2 msk fisksås
1 msk strösocker
1 msk rapsolja
1 msk chiliflingor
Sojadressing:
1 vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
3 msk fisksås
1 tsk strösocker
Gör så här:
- Marinerat kött: Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skär ingefäran i bitar. Mixa ingefära, soja, fisksås, socker, olja och chili till en marinad i en mixer. Vänd runt köttet i marinaden i en skål. Täck över och låt marinera i kylskåp i en timme, gärna längre.
- Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek köttet i omgångar i stekpanna tills det får färg och är genomstekt.
- Skala morötterna och skär i långa tunna strimlor, med mandolin eller potatisskalare. Skölj gurkan och skär i tunna stavar. Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj och finhacka chilin. Skölj böngroddarna och örterna.
- Lägg upp nudlar, grönsaker och kött i fyra djupa tallrikar. Hacka jordnötterna och strö dem samt plockade örter över.
- Sojadressing: Skala och riv vitlöken. Rör ihop med övriga ingredienser till en dressing och servera till nudelsalladen.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth