Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Så smakar 2018 års "tomteglass" från SIA

03 okt, 2018 
AvEmma Castman
2018 års Tomteglass från Sia kommer smaka lussebulle.
Äta glass på julen? Jo, det funkar! Efter förra årets succé är det dags för Sia Glass att presentera sin nya julsmak. Här är 2018 års "tomteglass"!
Annons

Förra året lanserade Sia Glass sin första variant av ”tomteglass”. Då med smak av godis och fluffig marshmallows. Nyheten blev en riktigt snackis och glassen, som förvisso släpptes i begränsad upplaga men var beräknad att räcka fram till julafton, tog slut redan första advent. Succén var med andra ord ett faktum och att företaget skulle fortsätta med sin nykläckta jultradition kändes mer eller mindre självklart.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Nu står det klart att 2018 års julnyhet kommer smaka lussebulle och bestå av gräddglass smaksatt med saffran och mjuka och söta degbitar.

Sia Glass med smak av lussebulle

Glass med smak av lussebulle – solklar hiss eller tråkig diss? Med tanke på att flera andra redan har anammat trenden med att smaksätta saker med saffransbullar känns kombinationen inte särskilt överraskande och speciell. Ja, vi tänker bland annat på Pressbyråns något udda ”Lussekorv” från förra året och att GB Glass redan i början på 2000-talet lanserade Sandwich med smak av lussebulle. Samtidigt är de saffransfyllda bullarna en klassiker som verkligen älskas av folket – så vad kan egentligen bli fel med ytterligare en variant i sortimentet?

Annons

Smaken känns i alla fall perfekt för de som älskar att frossa i lussekatter men känner för att variera den mastiga bullen med något mer svalkande.

Men vad ska man då servera till glassen? ELLE mat & vins digitala redaktör Rose-Marie Söderlund tipsar:

– Jag skulle servera glassen med sylt eller bär och en klick grädde – lite som gotländsk saffranspannkaka. Syrliga lingon ger också en fin smakbrytning till den söta glassen, dessutom är det vackert. I glaset skulle jag välja ett sött men friskt dessertvin från Nederburg (nr 2741, 89 kronor) eller Brochet (nr 4655, 129 kronor). Vill man matcha saffransmaken med russintoner kan man testa en söt sherry som till exempel Harvey’s Bristol Cream (nr 8228, 84 kronor).

Årets ”tomteglass” finns i butik från den 15 oktober, och precis som förra året är upplagan begränsad.

Läs mer:

Annons