Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Nu kommer årets Gin och tonic-glögg! Så smakar den

23 okt, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Gillar du glögg? Gillar du Gin och tonic? Då gillar du förmodligen också årets variant av GT-glögg från Swedish tonic. Vi har smakat och brottats med en lite oenig smakpanel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det var länge sedan glögg bara var glögg. När man visste att om man skulle dricka glögg så innebar det att man fyllde en liten kopp med en ångande varm mörkt röd, kryddig och söt dryck. Nu kommer den ena glöggnyheten efter den andra och de liknar allt mer cocktails eller fördrinkar.

Några som har tagit fasta på den här utvecklingen är Swedish Tonic. Förra året skapade de en Gin och tonic-glögg tillsammans med Stockholms bränneri och i år satsar de på att skapa en glögg helt på egen hand.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vi vet alla hur en Gin och tonic smakar och vi vet alla hur glögg smakar och nu ska de här två smakerna kombineras.

Annons

”I GT-glöggen har vi utgått från vår tonicsirap. Sedan har vi tillsatt gin samt smaksatt den med kryddor som kanel, kryddpeppar & stjärnanis. Det ger en värmande och kryddig glögg med många klassiska julsmaker där beskan från tonicen är distinkt och sötman är balanserad tack vare ett fint samarbete mellan agavesirapen och rårörsockret i produkten”, står det i pressmeddelandet.

Så smakar Gin och tonic-glöggen

Smakpanelen består både av glöggfantaster som gärna vill dricka sin glögg söt och röd och av drinkälskare som hellre tar en GT än en kopp glögg. Och mellan de två grupperna ser vi också en delning i smaktestet.

Glöggälskarna tycker att GT-glöggen känns lite platt, att den runda och fylliga vinsmaken saknas. Däremot finns de klassiska julkryddorna där.

Drinkälskarna å sin sida är lyckliga och sörplar girigt i sig sin tilldelning och säger att de skulle vara glada om det här serverades på glöggkalas istället för glögg.

Annons

Tonicens beska är tydlig och GT-glöggen är inte särskilt söt. Inte heller smakar den särskilt mycket alkohol, trots att den ändå innehåller 12 procent alkohol.

Då kan du köpa Gin och tonic-glöggen

Swedish tonics glögg kommer i två utföranden, dels med 12 procent alkohol och en lågalkoholhaltig med 2,2 procent alkohol. Den 12-procentiga kommer att säljas i Systembolagets beställningssortiment från och med den 28 oktober. Den lågalkoholhaltiga kommer att säljas i livsmedelsbutiker, på Cervera, Designtorget och på Swedishtonic.com.

Foto: Unsplash

Läs mer: 

Perfekt för glöggfesten! Blossa släpper eget glubbel

Blossa glögg 2019 – så smakar årets upplaga

 

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons