Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Nu finns en rosa gin som smakar jordgubb och lime!

07 apr, 2020 
AvNina Nyström
rosa drink
Känner du också plötsligt suget efter somriga och fruktiga drinkar? Här är två (rosa!) nyheter som kommer göra stor succé i sommarens bål och cocktails!
Annons

Kopparberg gin strawberry & lime är en riktigt somrig nyhet i ginhyllan. Drycken lanserades faktiskt i England redan förra året och blev en stor succé – så pass att för att möta efterfrågan där fick man skjuta på lanseringen på övriga marknader, inklusive Sverige. Men nu är den alltså äntligen här.

Just jordgubb och lime är en av företagets mest uppskattade smaker, och därför var det ett naturligt steg att utveckla sortimentet med en ny, starkare variant av denna favorit.

Kopparberg gin strawberry & lime – en smakrik nyhet

Kopparberg gin strawberry & lime beskrivs som vågad, balanserad och torr, och utöver jordgubb och lime så kan man även ana toner av enbär, citronzest och koriander. 

Alkoholhalten är 37,5 procent och den är vegansk, glutenfri och gjord på naturliga fruktsmaker.

Kopparbergs gin med jordgubb/limesmak
Rosa gin – ja tack!

Kopparbergs nya rosécider – mindre söt är vanlig cider

Även på ciderfronten lanserar företaget nyheter inför sommaren, nämligen en ny variant av rosécider. Äpple står för den tongivande smaken, vilket tillsammans med en minskad sockerhalt ger ett mer uppfriskande och komplext bett än i traditionell fruktcider.

Annons

Kopparbergs rosécider finns både med och utan alkohol. Den alkoholhaltiga varianten innehåller fyra procent alkohol.

– Kort och gott så möter Kopparberg rosé alla konsumenter som tycker att cider är för sött, oavsett om det önskar ett alkoholfritt eller alkoholhaltigt alternativ, säger Sarah Bronsman, marknadschef på Kopparbergs bryggeri. 

kopparberg rosecider
En mindre söt cider lär vara uppskattat hos många.

Både Kopparberg rosécider och Kopparberg gin strawberry & lime finns redan nu att köpa på Systembolaget samt i deras beställningssortiment. Kopparberg rosécider utan alkohol finns också att köpas i dagligvaruhandeln.

Och ska släppen följa tågordningen, kan vi se fram emot Kopparberg gin med smak av passionsfrukt och apelsin nästa år – det är nämligen årets nyhet i Storbritannien.

Foto: Kopparberg/TT

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons