Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Nötgratinerad brietårta

04 jul, 2019
AvRedaktionen
Nötgratinerad brietårta.
En brietårta är utmärkt efter en lätt middag eller på en buffé. Ofta är det mycket sötsaker i fokus, men varför inte avsluta med ost och ett glas vin istället.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2–4 personer

Du behöver:

1 brie av valfri storlek

1 dl blandade nötter

1 msk flytande honung

1 äpple

5–10 rädisor

1/2 dl valnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg brietårtan på en plåt, toppa med hackade nötter och ringla över honung. Gratinera i ugn i 10 minuter. Skiva äpplet och rädisor. Servera tillsammans med valnötterna.

Nötgratinerad brietårta.
Nötgratinerad brietårta.

Ur Ulrikas GI-helger (Ica Bokförlag) av Ulrika Davidsson

Foto: Malte Danielsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons