Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

10 bra matprogram på Netflix

26 sep, 2017 
AvRedaktionen
Kan du, precis som vi, inte få nog av matprogram och matlagning? Här är tio dokumentärer, filmer och serier på Netflix med mat i fokus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Chef’s Table

Chef’s Table.
Chef’s Table.

I tre säsonger får vi följa med bakom kulisserna tillsammans med kockarna på några av världens absolut bästa restauranger. Vi får bland annat besöka Magnus Nilsson på Fäviken utanför Åre.

2. Cooked

Cooked.
Cooked.

I den här dokumentärserien undersöker matskribenten Michael Pollan hur matlagning format dagens samhälle baserat på kultur och ren vetenskap. I fyra episoder uppkallade efter jordens fyra element, eld, vatten, luft och jord tas tittaren med på en utbildande matresa.

Annons

3. Today’s Special

Today's Special.
Today’s Special.

Härlig feel good-komedi där vi får följa en ung kock på Manhattan som upptäcker sina rötter och passion för livet genom indisk matlagning. Högaktuella Asif Mandvi spelar huvudrollen i denna härliga film.

4. Anthony Bourdain No Reservations

Anthony Bourdain No Reservations.
Anthony Bourdain No Reservations.

Emmy-prisad dokumentärserie där kocken, författaren och äventyraren Anthony Bourdain reser världen runt och tar med tittaren på kulinariska äventyr.

Annons

5. The Mind of a Chef

The Mind of a Chef.
The Mind of a Chef.

Anthony Bourdain är i farten igen och utforskar internationellt kända kockars kreativa processer för att ta reda på vad som driver deras kulinariska konstnärskap.

6. Midnight Diner: Tokyo Style

Midnight Diner: Tokyo Style.
Midnight Diner: Tokyo Style.

På en enkel japansk restaurang upptäcker gästerna att de har mer gemensamt med varandra än sin favoriträtt. En omelett med stekt ris bygger till exempel en kulturöverskridande bro mellan en japansk fysiker och en koreansk flicka.

Annons

7. Theatre of Life

Theatre of Life.
Theatre of Life.

Två olika världar möts i ett italienskt soppkök i denna dokumentär då den trestjärniga mästerkocken Massimo Bottura lagar mat åt hemlösa.

8. Steak Revolution

Steak Revolution.
Steak Revolution.

Under en världsomspännande jakt på världens bästa kött ger experter inom områden, bland andra kockar, bönder och slaktare, sin syn på vad det egentligen är som påverkar köttets kvalitet.

Annons

9. For Grace

For Grace.
For Grace.

Samtidigt som den världsberömda kocken Curtis Duffy övervakar varenda detalj inför öppnandet av sin restaurang tänker han tillbaka på sin turbulenta barndom och sina knepiga relationer.

10. Barbecue

Barbecue.
Barbecue.

Grillning är mycket mer än bara matlagning. Följ med runt om i världen i denna dokumentärfilm och se de olika ritualerna och traditionerna kring många av svenskarnas favoritform av matlagning, grillning!

Fler tips: 10 bästa matfilmerna

Catherine Zeta-Jones i "Kärlek på menyn".
Catherine Zeta-Jones i ”Kärlek på menyn”.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons