Nektarinsallad med vattenmelon och mozzarella

Nektarinsallad med vattenmelon och mozzarella.

Inspirationen till den här omåttligt färgstarka – och på köpet nyttiga – salladen kommer från Kreta. Servera som tillbehör till grillat eller som fräsch lunch med gott bröd till.
15 augusti, 2017

6 personer

Du behöver:

3 nektariner

6 aprikoser (använd torkade om du inte hittar färska)

¼ vattenmelon

1 kg tomater i olika färger

1 rödlök

10 basilikablad

250 g minimozzarella

2 msk salladsfrön (solros, pumpa, linfrö etc)

1 handfull rucola

Dressing:

1 dl olivolja

flingsalt och svartpeppar

1 msk sherryvinäger

1 tsk äppelcidervinäger

1 lime, skalet

Dekoration:

ätbara blommor

Gör så här:

  1. Klyfta nektarinerna, pensla med lite olivolja och grilla dem tills de får fina ränder.
  2. Skär aprikoserna i små bitar. Tärna melonen och halvera eller skär tomaterna i mindre bitar, beroende på storlek. Strimla rödlöken tunt. Riv basilikan i mindre bitar.
  3. Rulla mozzarellabollarna i salladsfrön. Använder du större frön så kan du hacka dem fint först.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen i en stor skål. Blanda ner resterande ingredienser till salladen, utom mozzarellan.
  5. Fördela mozzarellan över och dekorera gärna med ätbara blommor.
Nektarinsallad med vattenmelon och mozzarella.

Nektarinsallad med vattenmelon och mozzarella.

Recept och styling: Marie Leteuré
Foto: Jerôme Bilic