Naanpizza med vitlöksolja, spenat och svamp

Recept på naanpizza med vitlöksolja, spenat och svamp

Betina Hastoft
Brist på tid men magen kurrar? Sväng ihop en barnsligt enkel pizza med vitlöksolja, spenat och svamp på färdiga naanbröd.
19 april, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Naanpizza med vitlöksolja, spenat och svamp

Använd indiska naanbröd som pizzabottnar så slipper du stök i köket och deg på händerna.

Så gör du en snabb naanpizza med vitlöksolja, spenat och svamp
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

4 färdiga naanbröd
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
75 g färsk babyspenat
2 bollar färsk mozzarella
150 g skivad svamp
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 215° varmluft. Lägg naanbröden på 2 plåtar med bakplåtspapper. Skala och pressa vitlöken, och rör ihop den med oljan i en skål. Pensla naanbröden med vitlöksoljan.
  2. Skölj och torka spenatbladen. Plocka mozzarella i mindre bitar. Fördela mozzarella, spenat och svamp på naanbröden och smaka av med salt och peppar.
  3. Grädda naanpizzorna i ugnen i 8–10 minuter, tills mozzarellan är smält och gyllene. Servera omedelbart.

Foto: Betina Hastoft