Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Musselsoppa

16 mar, 2015
AvRedaktionen
Musselsoppa.
Krämig musselsoppa med grädde och vitt vin. Tips! Frys in eventuell överbliven soppa, den blir en utmärkt bas i en framtida fiskgryta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

1 kg blåmusslor

1 msk olivolja

2–3 schalottenlökar (hackad)

1 vitlöksklyfta

3 dl torrt vitt vin

3 dl grädde (valfri fetthalt)

salt

2–3 msk bladpersilja (hackad)

Servera till:

bondbröd

Gör så här:

  1. Knacka på musslorna med en kniv – de som inte stänger sig är döda och ska kastas, liksom de med trasigt skal.
  2. Hetta upp en kastrull, slå i olja, tillsätt lök och vitlök och låt steka under lock några minuter.
  3. Slå i lite av vinet, lägg i musslorna och lägg på locket. Låt koka i 3 minuter.
  4. Ta upp musslorna.
  5. Häll grädde och resterande vin i buljongen och låt koka ihop.
  6. Blanda allt och servera med hackad persilja och segt bondbröd.
Musselsoppa.
Musselsoppa.

Recept: Johan Bergkvist
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons