Musselsoppa

  • AvRedaktionen
Musselsoppa.
Krämig musselsoppa med grädde och vitt vin. Tips! Frys in eventuell överbliven soppa, den blir en utmärkt bas i en framtida fiskgryta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

1 kg blåmusslor

1 msk olivolja

2–3 schalottenlökar (hackad)

1 vitlöksklyfta

3 dl torrt vitt vin

3 dl grädde (valfri fetthalt)

salt

2–3 msk bladpersilja (hackad)

Servera till:

bondbröd

Gör så här:

  1. Knacka på musslorna med en kniv – de som inte stänger sig är döda och ska kastas, liksom de med trasigt skal.
  2. Hetta upp en kastrull, slå i olja, tillsätt lök och vitlök och låt steka under lock några minuter.
  3. Slå i lite av vinet, lägg i musslorna och lägg på locket. Låt koka i 3 minuter.
  4. Ta upp musslorna.
  5. Häll grädde och resterande vin i buljongen och låt koka ihop.
  6. Blanda allt och servera med hackad persilja och segt bondbröd.
Musselsoppa.
Musselsoppa.

Recept: Johan Bergkvist
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!