Mums mums-kaka med mandelbiskvier och färska bär

Recept på mums mums-kaka med mandelbiskvier och färska bär

Betina Hastoft
Vad får du om du blandar krossade mandelbiskvier med hackad choklad, grädde och färska bär? En mums mums-kaka!
06 april, 2021
0:34

Efter reklamen: Somrig rund glasstårta med jordgubbar!

(0:34)

Mums mums-kaka med mandelbiskvier och färska bär

Läckerhet på läckerhet varvas i en fluffig gräddgömma.

Så gör du en mums mums-kaka med mandelbiskvier och färska bär
Betina Hastoft

8 portioner

Du behöver:

12 gräddbollar
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Mandelbiskvier:

200 g mandelmassa
2 äggvitor

Garnering:

125 g hallon
125 g blåbär
50 g mörk choklad
1 msk frystorkade hallon

Gör så här:

  1. Börja med biskvierna: Värm ugnen till 175°. Riv eller smula sönder mandelmassan. Mixa ihop med äggvitorna i en matberedare eller blender till en slät massa. Klicka ut 12–16 toppar på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
  2. Krossa biskvierna grovt och fördela i ett fat med höga kanter. Lägg gräddbollarna ovanpå med bottnarna nedåt. Tryck till dem lätt så de går sönder lite.
  3. Vispa upp grädde och vaniljsocker med elvisp. Fördela grädden över gräddbollarna i ett jämnt lager. Fördela bären över. Hacka chokladen grovt och strö över tillsammans med smulade, frystorkade hallon.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

5 klassiska desserter – med en twist!

Avsluta middagen med en ljuvlig dessert!

Drömdesserter med champagne, prosecco och cava

Lyxiga efterrätter i glas på mousserande viner

9 enkla och fräscha efterrätter du måste testa

Avsluta måltiden med en frisk efterrätt!