Muffins med ingefära och citrusfrosting

Söta muffins smaksatta med ingefära och toppade med syrlig citrusfrosting. Prydda med en blomma blir de här bakverken som en bordsdekoration i sig!
01 juni, 2010
Muffins med ingefära och citrusfrosting.

Muffins med ingefära och citrusfrosting.

10 muffins

40 minuter

Du behöver:

200 g smör

3 dl socker

3 ägg

4 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

2 msk riven färsk ingefära

Frosting:

250 g philadelphiaost

1/2 citron (rivet skal)

1/2 lime (rivet skal)

1/2 apelsin (rivet skal)

3 msk florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i smeten. Lägg i den rivna ingefäran och rör om igen – vispa inte – till en jämn smet.

Klicka ner i muffinsformar till lite mer än hälften, grädda i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

Vispa ihop philadelphiaost, citrusskalen och florsockret till en jämn smet. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsen. Dekorera med strössel eller en fin blomma.