10 muffins
40 minuter
Du behöver:
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk riven färsk ingefära
Frosting:
250 g philadelphiaost
1/2 citron (rivet skal)
1/2 lime (rivet skal)
1/2 apelsin (rivet skal)
3 msk florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i smeten. Lägg i den rivna ingefäran och rör om igen – vispa inte – till en jämn smet.
Klicka ner i muffinsformar till lite mer än hälften, grädda i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Vispa ihop philadelphiaost, citrusskalen och florsockret till en jämn smet. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsen. Dekorera med strössel eller en fin blomma.