Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Mozzarellasticks med marinarasås

11 apr, 2024 
AvNadia Mathiasen
AvLouisa Lorang
Recept på mozzarellasticks med marinarasås
columbus leth
Mozzarellasticks som dippas i marinarasås kan vara det godaste tilltugget som finns! Testa själv om du inte är övertygad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Mozzarellasticks med marinarasås

Med ett frasigt yttre och mjukt mozzarellainre är de här pinnarna oemotståndliga.

Annons

4 portioner

Du behöver:

2 avlånga mozzarellakulor à 200 g
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl panko ströbröd
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökssalt
1 tsk oregano
Salt och peppar
Neutral olja till stekning

Marinarasås:

1 gul lök
4 msk olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk basilika
2 burkar hela tomater utan skal, à 400 g
Salt och peppar
1 nypa strösocker
Olivolja

Gör så här:

  1. Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Stek den i olja i 5–6 minuter, tills den är mjuk men inte brynt. Skala och hacka vitlöken. Plocka basilikan. Lägg ner bägge i stekpannan och stek ytterligare ett par minuter. Plocka upp tomaterna ur burken, mosa dem med ballongvisp eller mixerstav, och vänd ner i såsen. Smaka av med salt, peppar, socker och lite olja.
  2. Skär osten i stavar. Häll mjöl i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan djup tallrik, och blanda panko, lökpulver, vitlökssalt och oregano i en tredje. Salta och peppra. Vänd mozzarellastavarna i mjöl, äggblandning och till sist panko. Gör om paneringen en gång så att de är ordentligt panerade. Stek i rikligt med olja i en vid och djup panna, tills gyllene på alla sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Servera mozzarellastavarna nystekta med marinarasås.

Foto: Columbus Leth

Annons