Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Mörk chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk

12 mar, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Har du letat efter ett recept på vegetarisk chokladpudding med nyttigare receptlista? Den här varianten innehåller bland annat mörk choklad, chiafrön och kokosmjölk! Vill du göra den vegansk väljer du en vegansk choklad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chokladpudding är en favorit hos många och den här varianten går inte bara snabbt att göra, den är även vegetarisk och är lätt att göra vegansk!

Chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk

Antal serveringar: 4 st
Tid: 5 minuter att förbereda, 1 timme i kylen

Du behöver:

4 dl fet kokosmjölk

60 gram mörk choklad, hackad

5 msk chiafrön

1 matsked kakaopulver

2 tsk vaniljextrakt

1 krm salt

Serveringstips: riven choklad och färska hallon

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Gör så här:

1. Häll i kokosmjölk, kakaopulver och salt i en panna och värm på medelvärme.

2. Låt mjölken sjuda medan du häller i hackad choklad. Rör om med en slev tills chokladen är helt smält.

3. Stäng av plattan och häll i chiafrön och vanilj medan du rör om. För att chiafrönen ska fördela sig jämnt är det viktigt att du fortsätter att röra om efter att du har hällt i dem.

4. Häll puddingen i små serveringsglas och låt stå i kylskåpet i minst en timme.

5. Servera med riven choklad och färska hallon.

Recept och bild Stupid Easy Paleo

Annons