Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Mörk chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk

12 mar, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Har du letat efter ett recept på vegetarisk chokladpudding med nyttigare receptlista? Den här varianten innehåller bland annat mörk choklad, chiafrön och kokosmjölk! Vill du göra den vegansk väljer du en vegansk choklad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chokladpudding är en favorit hos många och den här varianten går inte bara snabbt att göra, den är även vegetarisk och är lätt att göra vegansk!

Chokladpudding med chiafrön och kokosmjölk

Antal serveringar: 4 st
Tid: 5 minuter att förbereda, 1 timme i kylen

Du behöver:

4 dl fet kokosmjölk

60 gram mörk choklad, hackad

5 msk chiafrön

1 matsked kakaopulver

2 tsk vaniljextrakt

1 krm salt

Serveringstips: riven choklad och färska hallon

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Gör så här:

1. Häll i kokosmjölk, kakaopulver och salt i en panna och värm på medelvärme.

2. Låt mjölken sjuda medan du häller i hackad choklad. Rör om med en slev tills chokladen är helt smält.

3. Stäng av plattan och häll i chiafrön och vanilj medan du rör om. För att chiafrönen ska fördela sig jämnt är det viktigt att du fortsätter att röra om efter att du har hällt i dem.

4. Häll puddingen i små serveringsglas och låt stå i kylskåpet i minst en timme.

5. Servera med riven choklad och färska hallon.

Recept och bild Stupid Easy Paleo

Annons