Mörk chokladkräm med fruktspett

Mörk chokladkräm med fruktspett.

En riktigt god dessert med mörk chokladkräm och frukt och bär. Toppa med lite hackade pistaschnötter och en nypa flingsalt.
05 juni, 2017

10 små glas

Tid: 55 minuter

Du behöver:

20 jordgubbshalvor

20 myntablad

10 träspett

10 melonkulor

flingsalt

1/2 dl pistaschnötter (hackade)

Chokladkräm:

1 vaniljstång

2 dl mjölk

2 1/2 dl grädde

100 g äggula (ca 5 st)

75 g (ca 3/4 dl) socker

225 g mörk choklad av bra kvalité (hackad)

Gör så här:

Börja med chokladkrämen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och grädde och låt dra med vaniljstången och fröna cirka 10 minuter.

Vispa ihop ägg och socker och sila över den ljumna vätskan på äggblandningen. Häll över i en kastrull och sjud till 85° under ständig omrörning. Häll därefter över den varma vätskan över hackade chokladen och vispa slät. Ställ kallt och fyll sedan i en spritspåse.

Varva två bitar jordgubbar med två myntablad på träspettet, avsluta med en melonkula.

Spritsa chokladkräm i varje glas och toppa med lite hackade pistaschnötter och en nypa flingsalt. Lägg ett fruktspett på varje glas och servera.

Mörk chokladkräm med fruktspett.

Mörk chokladkräm med fruktspett.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull