Mojito med lavendelsyrup
Medelhavet möter Skandinavien i sommarens mesta drink!
6 drinkar
Du behöver:
Lavendelsyrup:
5 ½ dl socker
6 dl vatten
5 msk torkad lavendel
Mojito:
300 g blåbär + några till dekoration
1 dl lavendelsirap
3 lime
1 kruka färsk mynta
2 ½ dl vit rom
2 ½ dl sodavatten
12 stjälkar färsk lavendel
Gör så här:
- Koka socker, vatten och lavendel i 5 minuter tills sockret är upplöst. Låt svalna, sila och häll upp på flaska. Skölj blåbär och värm dem och 2 msk lavendelsyrup i en kastrull i 2 minuter. Mixa med en stavmixer och pressa i lime. Blanda om.
- Fördela blåbärsblandningen i 6 glas. Häll över 1 tsk lavendelsyrup i varje glas. Skölj och repa myntan, fördela i glasen. Fyll på med is och häll i rom. Rör om och toppa sedan med sodavatten. Dekorera med färsk lavendel och blåbär och servera genast.
Recept och foto: Skovdal Nordic