Mögelost med fikonchutney

Recept på mögelost med fikonchutney

Satsa på en ljuvlig chutney! Denna chutney innehåller torkad frukt, kanel och valnötter. Passar perfekt till en bit grönmögelost, vindruvor och kex.
13 december, 2019

4 portioner

Chutney:

1/2 äpple

1/4 gul lök

20 g torkade fikon

20 g torkade tranbär

20 g russin

1/2 dl strösocker

1/4 dl äppelcidervinäger

1 krm salt

1/2 kanelstång

2 valnötter

Till servering:

Blåmögelost

Vindruvor

Kex

Gör så här:

  1. Kärna ur, skala och tärna äpplet.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Skär de torkade fikonen i tärningar.
  4. Blanda allt i en kastrull med resterande ingredienser, förutom valnötterna.
  5. Koka upp och låt småkoka ca 1 timme, tills blandningen tjocknat något.
  6. Hacka valnötterna grovt och lägg ner dem i chutneyn.
  7. Fiska upp kanelstången.
  8. Häll upp den varma chutneyn i en väl rengjord syltburk, om den inte ska ätas omedelbart.
  9. Servera osten med chutneyn och gärna med vindruvor och goda kex.
Recept på mögelost med fikonchutney

Mögelost med fikonchutney.

Av: Nadia Mathiasen, Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Chris Tonessen, Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: